The Macallan Double Cask 12yo

macallan-12-dc.jpg

Az Edrington, a highlandi presztízswhisky, a The Macallan tulajdonosa a 2015/16-os év pénzügyi eredményeinek bejelentése mellett arra is kitért, hogy a most csak Taiwanon kapható, 12 éves Double Cask névre hallagató tételét az Egyesült Királyságban és a nemzetközi piacra is bevezeti.

A NAS megjelenések idejét éltük mostanában, amiből a Macallan sem maradt ki, de amúgy is elég sok kiadásuk kapható. Itt vannak pl. a sherry oak, a fine oak tételek, amik még szintén kaphatók, a NAS palackozások, a különleges kiadások és persze ott van a travel retail is. Győzze az ember átlátni és követni, hogy mi hogyan alakul.

A Double Cask egy "új kifejezése a sherry oak vonalnak", amerikai és európai tölgyből készült sherry hordókban érlelődött párlatok keverékéből. A whisky először Taiwan exkluzív volt, most pedig érkezik errefelé is. Érdekesség, hogy a 12yo Sherry Oak és a 12yo Fine Oak is kapható bizonyos piacokon és most behozzák hozzá ezt is.

Az Edrington megerősítette lepárlóbővítésüket is, bár kis csúszással: az új, 100 millió fontból (mintegy 40 milliárd forint) létrejövő lepárló 2017 tavaszáról 2018 tavaszára csúszik. "Az építkezés folyamatban van, az épület kezdi elnyerni a formáját, hogy arculatával erősítse a The Macallan luxuspozícióját" - tette hozzá Ian Curle, az Edrington elnöke.

A Double Cask tételről remélem írnak majd a skótos kollegák, a hírt mindenesetre lehozom én is, nem árt tudni róla. Ha pedig majd elérhető lesz itt is, akkor meg is kóstolom, tartsatok majd velem.

macallan-12-double-cask-front.jpg