A közelgő Whisky-Show margójára

sadness.pngHosszú ideje nem volt poszt a blogon és a Facebook oldalon sem. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a főállásom mellett más munkáim is vannak, nehéz Közép-Európában a pénzkeresés :) az ember a főállásával keres pénzt, a mellékállásaiban pedig azt csinálja, amit szeret. Pedig mennyivel jobb lenne, ha a kettő találkozna. Mivel a whiskyhez való viszonyom több, mint puszta kedvtelés, ezért szívesen foglalkoznék vele (is) valahogy főállásban. Azonban úgy tűnik, innen Magyarországról szinte lehetetlen belekerülni ebbe a szép iparágba, főleg, hogy sem kémiai, sem vendéglátós végzettségem nincs. Így marad a nyálcsorgatás, a blogírás, whisky-club tagságért puncsolás, külföldi és más magyar blogok irigykedve olvasása...mert ugye közép-európai fizetéssel nehéz versenyezni a nyugat-európai whiskybloggerek blogjaival, akiknek meg sem kottyan a havi 2-3, esetleg még több palack whisky vásárlása, akár gyűjtés, akár kóstolás céljából. Nem kell dönteni, hogy téli ruhát vesznek, vagy whiskyt - és ez bizony lelomboz. Hogy érdemes-e. Hogy van-e értelme beleölni az energiát egy blogba, amivel tulajdonképpen pont a whiskykedvelők (igényesebb) táborát szeretném növelni. Pedig kis túlzással élve elhúzogatnám a gereblyét a kilnen, na. Úgy vagyok én ezekkel a dolgokkal, hogy vagy teljesen, vagy sehogy, legyen szó főállásról, mellékállásról, hobbiról.

Kiváló lehetőség viszont a soron következő Budapest Whisky Show arra, hogy eddig nem kóstolt párlatok sokaságával ismerkedjünk meg! Mindenképp javasolt a masterclassok látogatása és a kóstolójegyek bölcs felhasználása is. Magam is így fogok tenni.
A whisky blog pedig nem áll le, bármennyire is úgy tűnik és bármennyire is vívódtam rajta, hogy érdemes-e csinálni. Érnek olyan visszajelzések, ami mindig ad egy löketet, hogy érdemes.
A Whisky Show helyszínén velem is össze lehet majd futni, mint látogató. Bár még nem találkoztunk, garantált, hogy megismertek majd a pólómról.

Aztán kioszthatjátok nekem a sallerokat és kokikat ezért a posztért.