Heaven Hill Select Stock 20 years old - egy tűzeset emlékezete

hh_special_20.png

1996. november 7-én hatalmas tűz ütött ki a Heaven Hill Distillery bardstowni komplexumának 1. számú raktárában. A tüzet 120 kilométer per órás szél is segítette terjedni. A száz méterre is felcspó lángok elértek több másik raktárépületet is és a lepárló, akárcsak a raktárak, összeomlott. A lángoló bourbon whiskey elöntötte a területet, hét raktárat felégetve. Mintegy 90000 hordó whiskey lett oda a tűzvészben, ami hatalmas mennyiség.

A lepárló helyreállt a tűzvész után és szerencsére sem haláleset nem történt, sem elbocsátás. Az azóta eltelt 20 évben jelentős növekedésen ment keresztül a brand, ami ugyanazokat az értékeket vallja, mint húsz évvel ezelőtt is. 1999-ben új helyre, a korábbi Bernheim Distillery helyére költöztek át Louisville-be, ahol ma is készül a Heaven Hill whiskey. A cég nemrég töltötte meg a 7,5 milliomodik hordót, miközben 80 millió dolláros bővítésen megy keresztül. A lepárlót ma is az alapító Shapira család irányítja.

A Heaven Hill a tűtvész huszadik évfordulójára egy különleges palackozással készült - egy 20 éves tétellel, ami az 5. számú raktárban érlelődött, a tűzvész közelében. A kiadás négy, a tűzvész előtti hordóból lett megalkotva és előzetes fogyasztói árnak 199,99 amerikai dollárt jelöltek meg. A whiskey maga bourbon, 750ml-es palackban érkezett és 48% abv.