Könyv jelent meg Islayról

whiskyisland.jpg

Szuper fotókkal illusztrált könyv jelent meg az elmúlt hónapban Islay lepárlóiról. A Whisky Island című keményborítású könyv az Islay szigetén működő nyolc aktív lepárlót mutatja be és több, mint 180 fotót tartalmaz, melyeket Konrad Borkowski készített, aki Jura szigetén él.

Islay lakossága mindössze 3000 fő körüli, mégis világszínvonalú, jól ismert whiskyk készülnek itt. A sziget leginkább a füstös maltjairól híres, mint például a Laphroaig, a Lagavulin vagy az Ardbeg, de valójában Islay minden ízlésnek kínál megfelelő whiskyt és folyamatosan fejlődő, megújuló whiskyipara állandó forrása a tradíciókkal övezett kísérletezésnek. Legalább 200 éve készül az értékes nedű, több lepárló a közelmúltban ünnepelte ezt a jeles évfordulót. A Kilchoman megjelenésével - és még egy, tervben lévő lepárlóval - a sziget nem marad új ízek nélkül.

A szerző Fiona Rintoul, díjnyertes író, újságíró, fordító és whiskykedvelő. A könyv bemutatja a szigetek és az azokon működő lepárlók hátterét és kóstolójegyzetekkel is szolgál a főbb maltokról és blendekről. A könyvből néhány fotót alább láthattok. A kiadó a Freight Books, ami elnyerte az év könyvkiadója címet Skóciában. Megrendelhető közvetlenül a kiadótól itt, vagy Amazonról itt.

Minden, alább közzétett fotót Konrad Borkowski készített.

whisky-island-4-640x420.png

whisky-island-5-640x421.png

whisky-island-6-640x417.png

Címkék: könyv, skócia, whisky, Islay