Négy új kiadás a BenRiach Distillery Companytól

brgd.jpg

A Brown-Forman által nemrég felvásárolt, a BenRiach, Glendronach és Glenglassaugh brandeket tömörítő BenRiach Distillery Company négy új kiadással készül az ünnepekre a likőrborok gőzével áthatva.

A BenRiach 22yo Moscatel Wood Finish amerikai bourbon hordókban érlelődött mielőtt Portugáliából és Spanyolországból származó Moscatel hordókban finiselték. A második érlelési időszak alatt a whisky új ízeket olvasztott magába ebből az édes likőrborból, lágy, fűszeres és gyümölcsös jegyekkel gazdagodva. Nem hűtve szűrt, palackozáskor 46% abv. Ára a Master of Maltnál 147,95 font.

benriach22moscatel.png

A GlenDronach három tételt mutatott be. A lepárló Grandeur sorozata komoly sherried maltokat vonultat fel a raktáruk legjobb hordóiból. Ez a mostani a nyolcadik ebből a kisszériás kiadásból, egy 25 éves tétel. Billy Walker ezúttal is a legjobb sherry hogsheadekből, puncheonokból és buttokból válogatott, amelyek korábban oloroso sherryt tartalmaztak. Ebből a tételből 1505 palackkal hoznak forgalomba, 50,3% abv. 384 fontos ára ellenére éppen nem kapható a Master of Maltnál, mert mások gyorsabbak voltak nálunk :)

glendronachgrandeur.png

A GlenDronach Marsala Cask Finish szintén limitált kiadás, mely 14 évig európai tölgyhordókban, majd rövid ideig ex-marsala hogshead méretű hordókban nyerte el végső karakterét. A marsala szintén egy likőrbor, mely Szicíliáról származik. Sajnos éppen a "Sold out" felirat virít a neve mellett a Master of Malt oldalán, de máshol még talán fellelhető.

glendronachmarsala.png

A Cask Strength Batch 6 természetesen hordóerősségű palackozás (55,3% abv) és oloroso, valamint pedro ximenez hordókban érlelődött. A Master of Malt webshopjában 54,34 angol fontért a miénk lehet.

glendronachcasks6.png