Whisky Show 2017 - Összegzés

whiskyshow2017.jpg

Már több, mint egy hónap eltelt a 2017-es Whisky Show óta, amit idén is a budapesti Corinthia Hotelben rendeztek meg. Így már kellőképpen leülepedtek a dramok bennem és hátradőlve elolvashattam az azóta megjelent egyéni és nyilvános kritikákat, beszámolókat, megnézegethettem a fényképeket és végre megírom én is, amit gondolok.

Tavaly ketten, idén hárman mentünk a show-ra, ha ez így folytatódik, tíz év múlva egész népes csapattal fogok érkezni :) ennek csupán annyi a jelentősége, hogyha többen vagyunk, izgalmasabb a dramolás. A helyszín idén is pazar volt; okulva a tavalyi tapasztalatokból, kicsivel délután 2 óra előtt érkeztünk, a beléptetés és a ruhatár úgysem nyit ki korábban. A bejutás simán és gördülékenyen ment. A nagy bálteremben csoportosultak a casual whiskyk és a mindenfélre egyéb italok, a kisteremben a fincsi anyagok. Most nem volt gin terasz, helyette volt gin terem, ahova egyben a kajás rész is került. Külön pirospont a BABKA meghívásáért, fasza kis sonkás tálat ettünk náluk. Jól jött a sokadik dram után, amikor még jó két óra hátravolt az estéből és a zsebünk meg dagadt a kóstolójegytől.

Idén nem ültünk be egy előadásra sem. Úgy döntöttünk, hogy az arra fordított pénzt inkább kóstolójegyre váltjuk és jobban belemerülünk a szeszbe. Milyen jól tettük! Ittunk vagy nyolcat. Bevásároltunk jegyből és egy lazább koncepció alapján elindultunk, hogy aztán a végén az Octomore Masterclass 08.3-al fejezhessük be az estét. Ezt a whiskyt mindenképp meg akartam kóstolni és szerencsére maradt is. A verdikt: annak ellenére, hogy 309PPM, nem folyékony hamutartóról beszélünk, hanem finom, ízletes, ropogós whiskyről. Itt kell megemlíteni, hogy a Whiskynet standja kiemelkedő volt, ami a választékot illeti.

Említésre méltó, hogy idén is kint volt kedvenc magyar lepárlónk, a Gemenc Distillery, akik négyféle párlatot kóstoltattak. Szőke Lajostól ezúttal a 100% rozsból kértünk, nem bántuk meg, csípett, ahogy kellett.

Összességében az a véleményem, hogy tavalyhoz képest messze jobban sikerült a show. A nagy cégek kínálatát hagyjuk, ők speciel semmi különlegeset nem hoztak magukkal. A kisterem viszont szuper volt! Jövőre is megyünk.

20171014_145940.jpg

20171014_143431.jpg

20171014_171031.jpg