2019.feb.11.
Írta: The Whisky Curator Szólj hozzá!

Japán whisky 2018 - rövid áttekintés

japanw201902.jpgA japán whisky töretlen népszerűségnek örvend, azonban a limitált készletek finoman szólva is kétséges NAS whiskyk megjelenését eredményezik.

Tovább

Évzáró gondolatok

whisky_baubles.jpg

Eltelt a 2018-as év. Több újdonságot hozott úgy a whiskyvilágban, mint az én életemben is, bár előbbiben nem történtek akkora eget rengető változások, mint az utóbbiban. Van új GlenAllachie és Mortlach alapsor, 70 éves a Douglas Laing, abszolút csúcsot döntött egy palack Macallan egy árverésen, újra van GlenDronach 15 és lassan, de biztosan, lépésről-lépésre egyre többen lesznek a magyar whiskykedvelők is.

Tovább

Független palackozók

fuggetlenek.jpg

Mostanában sok embertől hallottam, hogy nincs igazán tisztában a független palackozókkal, illetve nem érti őket, vagy nem látja át. Nos, ezzel annak idején én is így voltam - már ami az átláthatóságot illeti, hiszen annyi féle van belőlük, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja. Az általuk kiadott palackozásokról nem is beszélve, mert azt tényleg szinte lehetetlen dokumentálni. Mai posztunkban röviden áttekintjük a dolgot. Nem is igazán tudtam, hogy honnan induljak neki, hiszen a rendelkezésre álló információ talán csak a palackozások számával vetekszik.

Tovább

A whisky, mint...

scotchwhisky600.jpg

A poszt eredeti címe az lett volna, hogy "a whisky, mint befektetés", de ahogy teltek a napok, gyűltek a gondolatok, kiderült, hogy sokkal szerteágazóbb lesz és a "mint..." szócska után sok minden beilleszthető. Ha már az Octomore is Dialogos, akkor itt az ideje, hogy mi is filozofálgassunk egy kicsit a whiskyről. Az elmúlt időszakban a magyar "sajtóban" megjelent néhány írás úgyis felkorbácsolta a kedélyeket néhány whiskykedvelőben...

Tovább