2018.nov.04.
Írta: The Whisky Curator Szólj hozzá!

Független palackozók

fuggetlenek.jpg

Mostanában sok embertől hallottam, hogy nincs igazán tisztában a független palackozókkal, illetve nem érti őket, vagy nem látja át. Nos, ezzel annak idején én is így voltam - már ami az átláthatóságot illeti, hiszen annyi féle van belőlük, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja. Az általuk kiadott palackozásokról nem is beszélve, mert azt tényleg szinte lehetetlen dokumentálni. Mai posztunkban röviden áttekintjük a dolgot. Nem is igazán tudtam, hogy honnan induljak neki, hiszen a rendelkezésre álló információ talán csak a palackozások számával vetekszik.

Tovább

A whisky, mint...

scotchwhisky600.jpg

A poszt eredeti címe az lett volna, hogy "a whisky, mint befektetés", de ahogy teltek a napok, gyűltek a gondolatok, kiderült, hogy sokkal szerteágazóbb lesz és a "mint..." szócska után sok minden beilleszthető. Ha már az Octomore is Dialogos, akkor itt az ideje, hogy mi is filozofálgassunk egy kicsit a whiskyről. Az elmúlt időszakban a magyar "sajtóban" megjelent néhány írás úgyis felkorbácsolta a kedélyeket néhány whiskykedvelőben...

Tovább

La Alazana - single malt Patagóniából

laalazana201802.jpg

Mostanában az argentin válogatott kiesése a labdarúgó vb-ről illetve a csapat meccseit mémeket ihlető módon lereagáló, valaha szebb napokat látott Maradona viselkedése szolgáltatott híreket a dél-amerikai országról. Számunkra azonban sokkal érdekesebb, hogy nekik is van whiskyjük. Az első argentin whiskylepárlót, a La Alazanát mutatjuk be a posztban, exkluzív interjúval kiegészítve.

Tovább

Gemenc Distillery - hírek a lepárlóból

gemenc2018.jpg

Másfél éve már, hogy a megírtam a Gemenc Distilleryről szóló posztot, ami akkor nagy látogatottságot ért el. Azóta történt pár dolog a lepárló táján és az első hordók is elmúltak 3 évesek, tehát életkor szerint már mindenhol whiskynek hívhatók.

Tovább