2021.jan.13.
Írta: The Whisky Curator Szólj hozzá!

A harmadik hivatalos bourbon-stílus: Missouri Bourbon

missouri.jpg

Bár 2019-ben történt, mégsem emlékeztünk meg arról, hogy a Kentucky bourbon és Tennessee whiskey mellett egy harmadik whiskey-stílus is hivatalos keretet kapott, mégpedig a Missouri Bourbon. Ráadásul az egyik legszigorúbb szabályozással az iparágban.

Tovább

Az USA először engedélyezi a 700ml-es kiszerelés importját és forgalmazását

750_700.jpg

A TTB (The Treasury Department’s Tax and Trade Brueau – az alkoholtermékekkel kapcsolatos dolgokat szövetségi szinten szabályzó szervezet) egy napokban elfogadott módosításában több, űrmérettel kapcsolatos változást jelentett be. Az egyik ilyen változás, hogy első alkalommal teszi lehetővé a 700ml-es kiszerelésű palackok importálását és forgalmazását.

Tovább

Waterford - a transzparencia magasiskolája

waterford.jpg

Megint egy whisky-boom kellős közepén vagyunk. Azért írom, hogy megint, mert a whisky történelme - bár maga az ital folyamatosan fejlődik – rendelkezik bizonyos ismétlődő szakaszokkal: felfutással, majd leszállóággal, mint bármi más a piacon. A „történelem ismétli önmagát” így ölt testet, ebben a hurokban. Vagy abban, hogy valaki újra megcsinálja azt, amit egyszer már megtett...

Tovább

Mit hozott a whiskynek a koronavírus?

whisky-covid19.jpg

Az elmút két hónap, ha nem is közvetlenül, de mindenkinek ugyanarról szólt. Sokaknak átrendeződött az élete, vagy ideiglenesen vagy hosszabb távra. Az irodákból az otthonokba került a munkavégzés színtere, viszont sok ember ugyanúgy folytatta munkáját, ahogy eddig, maximum maszkot húzott az előírásoknak megfelelően. Alapvetően úgy értékelem az elmúlt időszakot, hogy a nyilván sok országban szomorú módon tömeges halálozást előidéző járvány pozitív hozadékait is kiemelem és főleg azokat.

Tovább
süti beállítások módosítása