2020.már.23.
Írta: The Whisky Curator Szólj hozzá!

Loch Lomond és Glen Scotia - Útibeszámoló - 3. rész: Loch Lomond

llg_gs_cover.jpg

Az első nap fáradtságának már nyoma sem volt, amikor szerda este visszaértünk a Highlandre. Következő szálláshelyünk a Gleddoch Hotel, Spa & Golf volt a Clyde folyó nagy tölcsértorkolata mellett. Szemben a Dumbarton Castle, Skócia legrégebbi írott említéssel rendelkező erődítménye. Már az 5-6. század környékén említik az itteni erődtményt, de a 8. században már biztos, hogy állt valami ezen a stratégiailag fontos ponton.

Tovább

Loch Lomond és Glen Scotia - Útibeszámoló - 2. rész: Glen Scotia Distillery

llg_gs_cover.jpg

Sirálykárogós jó reggelt Campbeltownban! Ha nem tudnám, hogy valóság, azt hinném, projekció, hogy ma reggel is verőfényes napsütés. Úgy látszik, ez itt sem lehetetlen. Nesze neked ködös Albion, meg folyamatos esőzés. Nagy mákunk volt, az tény. Hagyományos helyi reggelimet ebben a napsütésben az ablakkal szemben fogyasztottam el, kipihenten, 10 óra alvás után, felkészülten a mai napra.

Tovább

Loch Lomond és Glen Scotia - Útibeszámoló - 1. rész

llg_gs_cover.jpg

2020. márciusának elején végre eljutottam egy skóciai szakmai útra. Ez önmagában véve nem hagzik egy különleges dolognak, de nekem, mint whisky kedvelőnek és olyannak, aki italokkal dolgozik, rendkívüli eseménynek számított, hasznos lehetőség volt és szép emlékeket hozott.

Tovább

Kilkerran kóstoló, a márkanagykövettel

A valaha szebb napokat látott campbeltowni régió is talán magára talál a skót single maltok 21. század elején emelkedő tendenciát mutató időszakában. A Glengyle Distillery (és single maltja a Kilkerran) ennek biztos a része lesz, hiszen újkori működésük 15 évében már beírták néhány kiadással a nevüket a skót whisky igen vaskos történelemkönyvébe. Ezek közül kóstolhattak meg néhányat azok, akik jegyet váltottak a márka exkluzív, dupla kóstolójára a Whiskynet szervezésében, amelyet Cara Wilson, a Kilkerran egyik márkanagykövete vezetett. A kóstolónak a GoodSpirit Bar adott otthont.

Tovább