Ír válogatás Szent Patrik napjára

stpatrick.jpg

A blogon többször szóba került már az újra feltörekvő ír whiskey ipar reneszánsza és az azt érintő változások. A skót whisky és a bourbon között vigyorogva bújik elő a Leprechaun feje, hogy elfoglalja helyét a polcokon. Nem meglepő tehát, hogy új kiadások látnak napvilágot, ezekből szemezgetünk ma, ha már egyszer Szent Patrik nap.

Bushmills Red Bush (blend, 40% abv)

A Bushmillstől nem mostanában láthattunk új megjelenést. Az Original és a Black Bush mellé felsorakozva most itt a Red Bush. First-fill bourbon hordós érlelés, és a mixereknek is barátja lehet a termék. A lepárlómester szerint ez a whiskey az ún "millennial drinkereknek" szól és nem titkoltan az amerikai piacra szánták. Ezzel a millennial drinker dologgal már egy csomó helyen találkozhattunk, pláne ha figyeljük a scotchwhisky.com híreit, írásait. Most már rájuk is kell gondolni, nincs ezzel baj, de oda kell figyelni, hogy meglegyenek majd köztük azok is, akik a komolyabb dolgok felé fordulnak. Ettől a hónaptól elérhető.

bushmillsredbush.jpg
Tyrconnell 16 years old (single malt, 46% abv)

Ez az első ilyen idős tétel a Cooley kínálatában, ami így csatlakozik a NAS és single cask kiadásokból álló sorba. Elsőként ez is az amerikai piacon lesz kapható, milyen meglepő. A whiskey ír árpából készül, kétszeres lepárlású és ex-bourbon hordós érlelés. Szintén márciustól kapható.

tyrconnell16.png
Jameson Saint Patrick's Day Limited Edition

Az ez évi Szent Patrik napi limitált kiadáson is egy ír művész munkája látható, ezúttal a dublini Steve McCarthyé.

jamesonstp.jpg